top of page

Acqua di Cristallo
Најскапото шише со вода во светот

Најскапото шише вода продадено беше за 774.000 пезоси, 60.000 американски долари (39.357 фунти) на аукција организирана од Planet Foundation AC во Ла Хасиенда де Лос Моралес, Мексико Сити, Мексико на 4 март 2010 година. Стаклено шише е покриено со 24 -каратно злато и е заснована на уметнички дела на починатиот италијански уметник Амедео Клементе Модиљани.

acqua-di-cristallo_edited_edited.png
Guiness Water.svg.png

Допир на Д'Аргента

Средствата собрани од аукцијата беа донирани на фондацијата за борба против глобалното затоплување. 

Стакленото шише е рачно изработено и покриено со платина, а репликите во 24К злато. Врз основа на уметничките дела на починатиот италијански уметник Амедео Клементе Модиљани. Оваа флаширана вода е почит за неговата работа. Самата вода е мешавина од природна изворска вода од Фиџи и Франција, а содржи и глечерска вода од Исланд. 

Верзии на шишето

Шишињата се изработени во злато, златно мат, сребро, сребрено мат, кристал и различни композиции, а редовната цена е 3.500 долари. Но, тоа не значи дека Acqua di Cristallo е достапен само за парите. Шишето Acqua di Cristallo е исто така достапно во Ice Blue верзија за 285 долари. Добрата работа е што петнаесет проценти од сите приходи од продажбата ќе бидат донирани за причините за глобалното затоплување.

Acqua_di_Cristallo_1024x1024_edited.png
bottom of page